Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovat el reglament de l'impost del turisme sostenible a Balears

4010
Hi ha previstes sancions de fins a 400 euros per a aquells que no s'inscriguin. | Marc Ferrà

El Consell de Govern ha aprovat aquest dijous el Decret del reglament l’impost sobre estades turístiques i per l’impuls del turisme sostenible a Balears. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa.

Característiques:

El cobrament de l'impost va dels 2 euros per dia i client per als establiments de cinc estrelles als 0,50 euros per a hostals, albergs i refugis, amb bonificacions del 50% per a estades en temporada baixa i les superiors a 20 dies. El Govern preveu una recaptació anual d'entre uns 60 i 70 milions d'euros per l'impost turístic sostenible, encara que aquest any es preveuen entre 40 i 50 milions, a causa del retard de l'entrada en vigor del tribut.


La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha explicat que aquest reglament es publica aquest dissabte i, així, «l'1 de juliol estarà vigent sense cap problema».
També ha assenyalat que els establiments turístics tendran des de l'1 de juliol al 31 d'aquest mateix mes per donar-se d'alta. A més, hi ha previstes sancions de fins a 400 euros per a aquells que no s'inscriguin, tal «com preveu la Llei General Tributària». Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha precisat que «està previst que la Comissió d'Impuls de Turisme Sostenible es constitueixi al llarg de juliol».


D'aquesta manera, ha dit que «primer redactarà el pla anual de turisme sostenible, on es fixaran els objectius». Segons ha dit, «estarà aprovat entre setembre i octubre i a partir de llavors, podran presentar-se projectes per ser avaluats».
«Amb això», ha dit Barceló, «a final d'any, els primers projectes ja podran estar aprovats i la seva execució podrà ser una realitat a principis de 2017».

Membres de la comissió:
La comissió estarà formada per set representants del Govern, quatre dels consells, un de l'ajuntament de Palma, dos de la Felib, una representació paritària social (sis de sindicats i sis de patronals), cinc d'entitats relacionades amb finalitat de l'impost i un representant del Consell Agrari Interinsular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.