Setmanari d'informació local - 138 anys

Els partits del Pacte registren una PNL perquè «les persones amb diversitat funcional puguin votar»

3944
L'actual normativa (LOREG) és contrària a la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les persones amb discapacitat. | @Podem

Podem, amb el suport dels partits del Pacte, registra una proposta perquè es reformi amb urgència la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) de manera que el dret al vot de les persones amb discapacitat quedi garantit i «el puguin exercir en igualtat de condicions que la resta de ciutadans i ciutadanes».

Segons informa la formació en un comunicat, «96.418 persones amb discapacitat que han estat declarades incapacitades judicialment es troben privades del dret al vot a l'Estat Espanyol», fet que resulta una violació de drets fonamentals.

Incompliment de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les persones amb discapacitat

En aquest sentit, l'Estat Espanyol va ratificar el 2007 la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb discapacitat, que va entrar en vigor el 3 de maig de 2008, la qual cosa obliga a l'Estat Espanyol a modificar la normativa electoral, que actualment impedeix votar en aquestes circumstàncies «d'incapacitat jurídica» a causa de la seva discapacitat o diversitat de funcionament intel·lectual, mental o cognitiu.

Cinc anys més tard de l'entrada en vigor de la Convenció, el 2013, la Comissió Constitucional del Congrés va instar al Govern a modificar la LOREG, però l'Executiu «no va plantejar cap proposta, ni en el seu mandat ni estant en funcions».

Moviments socials

El moviment social de les persones amb discapacitat representat per diferents organitzacions de la societat civil com a Plena inclusió (abans FEAPS) i pel CERMI i les seves organitzacions membre, ve denunciant reiteradament aquesta situació, «davant la inacció del Govern, malgrat l'obligació legal de modificar la normativa electoral per garantir el dret al vot de totes les persones amb discapacitat o diversitat funcional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.