Setmanari d'informació local - 138 anys

Primera campanya contra les agressions sexistes a Palma

3940
«No i punt» s’adreça tant a qui pateix una agressió com a qui la comet. | Ajuntament de Palma

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics posa en marxa una campanya centrada en les agressions sexistes durant les festes amb l’objectiu que «tothom pugui gaudir de l’espai públic en llibertat». El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha remarcat la necessitat de fer incís en aquelles «formes d’assetjaments físics indesitjats». Segons Molina, «s’ha de definir el concepte de què es una agressió i, sobretot, s’ha de lluitar contra la invisibilització de les conductes que són assetjament però que es consideren naturals».

Públic objectiu de la campanya

«No i punt» s’adreça tant a qui pateix una agressió, com a qui la comet. Segons informa l'Ajuntament de Palma en un comunicat, «s’entén que la majoria d’agressions es produeixen sobre les dones i sobre altres persones amb identitats de gènere no hegemòniques i la persona assetjadora pot ser qualsevol, fins i tot un company o companya». En el mateix sentit, s'insisteix en què «en un context festiu, qualsevol persona pot traspassar els límits d’altres i no reconèixer-ho». Així, s’interpel·la a tres grups amb missatges directes: els possibles agressors, les persones agredides i la col·lectivitat. La campanya té com a públic objectiu tota la població de Palma, encara que es faran accions específiques destinades al jovent d’entre 15 i 35 anys.

Revetlla de Sant Joan, punt de partida

L'arrencada de la iniciativas'efectuarà la nit de Sant Joan i es mantindrà tot (es repetirà a moments puntuals, com les festes de Nadal o les de Sant Sebastià). A més de la cartellera, s’habilitaran punts d’informació i suport a les berbenes i festes de les barriades de Palma durant l’estiu i també a concerts de caràcter multitudinari.

Més enllà de les festes

El propòsit és que No i punt esdevengui un projecte de continuïtat, que s’entengui a altres àmbits com són els espais d’oci, sobretot en horari nocturn. També està programat poder abordar altres qüestions lligades com són les agressions sexuals. Paral·lelament es preveuen altres activitats de caràcter formatiu, així com tallers d’autodefensa feminista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.