Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB denuncia les «temperatures il·legals a les aules»

3696
UOB difondrà models de denúncia per als docents, dirigits a la direcció del centre, a Inspecció de Treball i a la Direcció General de Treball i Salut Laboral. | Arxiu

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha iniciat una campanya per denunciar les temperatures excessives als centres educatius. Segons el reial decret de seguretat i salut als llocs de treball, en els locals tancats «on es facin treballs sedentaris propis d’oficines o similars» la temperatura ha d’estar compresa entre 17 i 27 graus i la humitat relativa ha d’estar compresa entre el 30 i el 70%.

Més de 27 graus i barracons

La organització denuncia que durant els mesos de juny i setembre se superen els 27 graus a les aules, «que no estan preparades per combatre la calor», de manera que «es fa impossible fer classe amb normalitat». En el mateix sentit, la UOB manifesta que el problema s'ha agreujat a principi de curs amb el progressiu avançament de les classes, i en el cas dels 93 barracons metàl·lics que hi ha a les Balears «depèn que funcioni o no l'aire condicionat».

Campanya per respectar les temperatures

UOB difondrà models de denúncia per als docents, dirigits a la direcció del centre, a Inspecció de Treball i a la Direcció General de Treball i Salut Laboral. La campanya que promou l’organització s'iniciarà aquest mes de juny i es reprendrà el setembre «amb l'objectiu que la Conselleria prengui mesures perquè es pugui fer classe respectant la legalitat i la salut de docents i alumnes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.