Setmanari d'informació local - 138 anys

Creix un 35% l’exportació de sobrassada a Europa

3668
Creix un 35% l’exportació de sobrassada a Europa. | CRSM

Les exportacions de sobrassada de Mallorca van créixer un 35% durant 2015, mentre que la comercialització va augmentar un 6% dins de l'illa, segons ha informat el Govern arran de l'assemblea anual del Consell Regulador Sobrassada de Mallorca celebrada aquest divendres.

El Consell Regulador ha mantingut la seva assemblea anual amb una jornada de treball amb tots els inscrits a la IGP, en què ha abordat assumptes com el control de qualitat, la promoció exterior i les xifres de comercialització. A aquesta trobada hi ha assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Des del 2009 l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) s'acredita en el Consell Regulador com certificadors d'aquests distintius de qualitat de productors de la sobrassada de Mallorca. Durant 2015 s'han certificat a 16 elaboradors de Sobrassada de Mallorca i a 25 explotacions ramaderes, el Govern.

Cada 18 mesos s'audita tot el treball i control de qualitat que fan als inscrits, per així garantir ‘l'objectivitat, independència, imparcialitat i sobretot competència tècnica’. La promoció exterior ha crescut en presència fora de Mallorca, tant a península com en països de la CEE.

Els inscrits del Consell Regulador han sol·licitat aquestes accions promocionals amb l'objectiu de consolidar la seva presència i, en aquells mercats nous en els quals la presència de Sobrassada de Mallorca no és important, poder explicar el producte, la seva qualitat, autenticitat i garantia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.