Setmanari d'informació local - 138 anys

Detingut el propietari de dues cafeteries a Palma per explotació laboral

3628
Moments de l'actuació policial per explotació laboral a Palma el mes de desembre de 2015 | Arxiu UH/ A. Sepúlveda

La Policia Espanyola ha detingut al propietari de diverses cafeteries a Palma per un delicte contra els drets dels treballadors.

En concret, la recerca es va iniciar arran d'una informació obtinguda de forma anònima en la qual es denunciava una sèrie d'abusos del propietari d'aquestes cafeteries en referència als drets de les persones contractades.

Jornada laboral i dies de descans

Anteriors treballadors han corroborat les primeres informacions: tots coincideixen en el fet que la contractació era inferior al nombre real d'hores treballades, sent en molts casos el doble el nombre d'hores treballades i no retribuïdes.

En alguns casos no es gaudia de dia de descans setmanal en considerar l'empresari que estava inclòs en nòmina i mai es cobraven ni es gaudien vacances retribuïdes.

Anteriors denúncies

D'altra banda, es va arribar a simular en algun cas que s'havien concedit aquestes vacances quan realment s'havia donat de baixa per part de l'empresari al treballador en la Seguretat Social, sent denunciat ja anteriorment per aquests fets davant el Jutjat social corresponent i condemnat a indemnitzar econòmicament al treballador.

En alguns casos, s'ha denunciat també tracte de menyspreu i agressions verbals per part de l'empresari; els treballadors coincideixen que suportaven tals condicions per la necessitat econòmica i la mancança d'altres mitjans de vida per subsistir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.