Setmanari d'informació local - 138 anys

Hila: «El monument al creuer Baleares sortirà de la Feixina, on no hauria d'haver entrat mai»

3588
Aquest dimarts se celebrava a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma el primer Debat de la Ciutat d'aquesta legislatura. | Ajuntament de Palma

Aquest dimarts se celebrava a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma el primer Debat de la Ciutat d'aquesta legislatura. Un debat que obria l'actual batle de Palma afirmant que transcorregut un any de l'inici del «canvi amb el Govern de la Gent, el més important que podem afirmar de bon principi és que hem aturat la inèrcia de les retallades i la confrontació dels últims quatre anys».
Per Hila, aquest primer any de govern ha servit per «posar pau i ordre en una societat crispada i desatesa». A més hi afegia; «hem obert de bat a bat les portes de l'acció política cap a la ciutadania i hem tornat a governar per als ciutadans, com no es veia des de feia temps».

La polèmica pel monument de la Feixina no s'ha escapat de valoracions i comentaris creuats, tant del mateix Hila com de la resta de partits amb representació a l'Ajuntament de Palma. «El monument al creuer Balears sortirà de la Feixina, on no hauria d'haver entrat mai», assegurava Hila. I afirmava; «res ens desviarà del camí iniciat per a la demolició del monòlit i la reordenació de l'espai urbà resultant».

Per la seva banda, la regidora del PP, Marga Duran, al llarg de la seva intervenció, acusava l'equip de govern, d'haver buscat «confrontació amb les terrasses, amb el monument de la Feixina, amb els patis tancats i amb la Policia Nacional».

Policia Local
En la seva intervenció, el batle de Palma, ha parlat també del cos de la Policia Local tot assegurant que el consistori «segueix endavant amb la regeneració» d'aquest cos.
Per Hila el juny de l'any passat es van trobar «una situació delicada i complexa» amb el cas de presumpta corrupció dins de la policia però que, malgrat això han aconseguit «posar en marxa la figura del Policia Tutor i incrementar el 100 per cent el reforç de la seguretat durant l'estiu».

A més, ha assenyalat que dissabte passat es van publicar les bases del concurs per elegir un nou cap que, segons ha dit, «ha de ser qui lideri el canvi i la regeneració que tots desitgem».

Rendició de Comptes
Del Debat de la Ciutat d'aquest dimarts també n'ha sortit el compromís d'Hila de convocar «aviat» un acte públic de Rendició de Comptes que tindrà lloc el 14 de juliol al Teatre Municipal Xesc Forteza.

Una qüestió criticada per la regidora del PP Marga Duran; «la rendició de comptes era avui i en els plenaris mensuals del consistori».

Les crítiques de Ciutadans
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma, Josep Lluís Bauzà, ha assenyalat que «des que va arribar l'alcalde José Hila sembla que vivim en una Arcàdia bucòlica, la millor ciutat del món» i ha censurat que el seu discurs pel debat de la Ciutat «no hagi semblat el propi d'un debat sinó un discurs gairebé institucional».

Davant els mitjans de comunicació, li ha demanat «concreció» perquè considera que «cap dels seus projectes està consolidat» i també li ha demanat que «s'activi les neurones» perquè, segons ha dit, «les paraules se les emporta el vent».

Sobre l'okupació de l'edifici a la plaça Alexander Fleming, ha assenyalat que «un regidor de Palma no pot estar al costat dels okupes», en clara referència al regidor d'Igualtat, joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, qui a través del seu compte personal de Twitter va donar suport a la iniciativa. «No es pot donar suport a una okupació, ja que suposa irrompre de forma violenta a una propietat», hi afegia Bauzá.

El públic
L'habitual imatge dels bancs destinats al públic plens de gent no s'ha repetit aquest dimarts. Unes poques persones els ocupaven durant la intervenció de la regidora del PP Marga Duran. A l'esquerra, un José María Rodríguez pràcticament sol. A la dreta; la candidata del PP a les eleccions espanyoles del 26 de juny Teresa Palmer custodiada per Miquel Vidal i Andrés Ferrer.


A la part final, durant el torn d'intervenció dels diferents partits, i abans de la rèplica final del batle José Hila, feien acte de presència a la sala el Vicepresident del Govern, Biel Barceló i el conseller del Consell de Mallorca Lluís Apesteguia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.