Setmanari d'informació local - 138 anys

Inaugurada una escultura en homenatge als revoltats de la batalla d'Inca

3472

Aquest diumenge 29 de maig, el Grup Blanquerna i l'Associació Ona Mediterrània han fet efectiva la donació a la ciutat d'Inca d'una escultura feta per Antoni Miquel Morro, en memòria de la 'Batalla d'Inca' del 31 d'agost de 1452 entre l'exèrcit forà i els mercedaris del rei Alfons d'Aragó.

L'acte d'inauguració de l'escultura ha estat al carrer Jaume Armengol d'Inca. Va obrir l'acte la presidenta de la Fundació Es Covent, Mercè Puig, que va donar pas a Josep de Luis, que explicà que l'impuls i la idea de fer aquesta escultura «prové de gent que fa feina per mantenir viva la història de Mallorca».

A continuació, va ser l'historiador Guillem Morro qui va fer una breu contextualització del petit monument: «Es tracta de la reivindicació d'un episodi massa desconegut de la nostra història, en el context del trienni 1450 – 1453, amb l'alçament forà contra el govern corrupte de Palma i contra l'oligarquia dominant».

L'autor de l'escultura, Antoni Miquel Morro, va mostrar la seva satisfacció «per la culminació d'un llarg procés d'elaboració de l'obra».

En nom de l'ajuntament d'Inca, va parlar Antoni Rodríguez, que va expressar l'agraïment del consistori i de la ciutat d'Inca per la donació de l'escultura.

A continuació varen actuar Biel Majoral, que tengué paraules de record per Antoni Riera, i Bartomeu Mestre que va recitar 'Forans i ciutadans' de Guillem d'Efak.

'Siau qui sou' de guillem d'Efak i la interpretació de 'La Muixeranga' amb xeremia per part de Pep Antoni Rubio va cloure l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.