Setmanari d'informació local - 138 anys

Perelló: «Feim passes per a normalitzar la llengua catalana, i les biblioteques són el lloc perfecte per a fer-ho»

3388
L'Ajuntament de Palma ha obert una convocatòria de projectes de dinamització lingüística dotada amb 18.000 euros per a incentivar l'ús i/o l'aprenentatge de la llengua catalana. | Ajuntament de Palma

La Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha obert una convocatòria de projectes de dinamització lingüística dotada amb 18.000 euros per a incentivar l'ús i/o l'aprenentatge de la llengua catalana. L'objectiu de la iniciativa és que les biblioteques de Son Gotleu, Son Ximelis, Son Cladera, el Coll d'en Rabassa, Son Fortesa i Son Rapinya, totes ubicades a barriades fora del centre de Ciutat, puguin acollir del 19 de setembre i fins el 19 de desembre les activitats que surtin de la convocatòria.

Les activitats es faran els dilluns de 16 a 20 hores fora de l'horari d'obertura de les biblioteques. D'aquesta manera, es persegueix donar a conèixer les biblioteques entre la ciutadania i, també, obrir-les a tothom. Per al regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, «des de l'Ajuntament es volen donar passes per a anar normalitzant la llengua catalana». «Les biblioteques són el lloc perfecte per a dinamitzar la llengua i, a més, les activitats ens permetran promoure-les encara més», ha dit Perelló.

L'Ajuntament de Palma gestiona 20 biblioteques, 4 de zona i 16 de barriades. Per a dur a terme aquestes activitats se n'han triades 6 d'ubicades a barris amb una idiosincràsia especial, amb molta presència de nouvinguts. La convocatòria té els següents objectius:

  • Sensibilitzar la població respecte de la llengua i la cultura pròpies.

  • Millorar les habilitats i les competències lingüístiques en català de la població nouvinguda.

  • Proporcionar els coneixements bàsics del català per a fer-lo servir en les relacions a la barriada.

Les activitats que es podran dur a terme a les biblioteques són:

  • Tallers de conversa en català a diferents nivells.

  • Preparació per a l'obtenció dels certificats oficials de coneixement del català.

  • Activitats culturals en català (jocs, contacontes, lectura...).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.