Setmanari d'informació local - 138 anys

La coordinadora d’esplais de Mallorca, en contra de la decisió del Bisbat d’excloure’n els laics

3332
Els membres de l'actual coordinadora de GDEM (Grups d'Esplais de Mallorca) es mostra en contra de la decisió del Bisbat. | GDEM

Els membres de l'actual coordinadora de GDEM (Grups d'Esplais de Mallorca) es mostra en contra de la decisió del Bisbat de Mallorca de excloure els esplais que no fomenten la fe religiosa en els nous estatuts de la federació.   

El GDEM ha manifestat que sempre han cregut en la federació dels esplais «com una unió de forces de cara a les institucions, i no com un espai selecte on només hi tenen cabuda els que tenen una certa ideologia comuna».

«Entenem el món de l'esplai com una opció d'educació dins el lleure on es comparteixen tota una sèrie de valors i on han conviscut i crescut plegades durant gairebé quaranta anys entitats catòliques i laiques, sempre des del respecte i l'aprenentatge recíproc», ha assegurat l’entitat.

«Comprenem la necessitat de renovar els estatuts del GDEM dins el marc de la llei canònica, però consideram que no hi ha hagut voluntat de diàleg per part del Bisbat de Mallorca per a arribar a un consens que no exclogui els esplais que no tenen l'opció de fe dins el seu ideari i entenem que no és lícit fer-los abandonar la seva identitat per a seguir formant part de la federació»,ha apuntat.

«És per això que volem deixar clar que l'actual coordinadora del GDEM està en total desacord amb la decisió presa pel Bisbat de Mallorca i que, pel que respecta a nosaltres, no presentarem cap proposta d'estatuts a l'Assemblea que segregui els esplais per qüestions religioses i que forci a marxar a esplais que històricament han contribuït de manera excepcional al creixement de la federació», ha manifestat.

El GDEM ha demanat, finalment, al Bisbat de Mallorca que «recapaciti» i que els convoqui per a poder trobar «una alternativa on tothom hi tengui cabuda».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.