Setmanari d'informació local - 138 anys

S'aixeca la prohibició de l'estelada

3318
El jutge dels jutjats Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ha acordat permetre l'accés amb banderes estelades a l'estadi Vicente Calderón | Arxiu UH

El jutge dels jutjats Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ha acordat permetre l'accés amb banderes estelades a l'estadi Vicente Calderón on aquest diumenge es disputa la final de la Copa del Rei de futbol entre el FC Barcelona i el Sevilla FC.

La decisió s'ha adoptat després d'estimar parcialment el recurs presentat per l'associació Drets, en nom d'aficionats del club blaugrana, i en contra del criteri de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que es van alinear amb la Delegació del Govern per, en virtut de la Llei de l'Esport, recolzar la prohibició a aquest símbol identificat amb les pretensions independentistes a Catalunya.

El jutge, no obstant això, desestima la pretensió de Drets perquè la Delegació del Govern hagi d'emetre una nova ordre a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat on es declarés que les 'estelades' poden ser portades i exhibides perquè no són considerades com un símbol que atempti contra la legalitat.

El decret de la Delegació incloïa expressament la prohibició de l'entrada a l'estadi portant banderes independentistes catalanes, conegudes com 'estelades', així com altres signes no constitucionals, tal com indica la Llei de l'Esport. Aquesta norma prohibeix l'exhibició de símbols que incitin a la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. 

El jutge es refereix als motius de seguretat en un partit declarat d'alt risc al·legats per la Delegació per prohibir l'entrada d'una bandera que, segons defensa Drets, és «un símbol reconegut pel Parlament com a pacífic i no violent». L'associació recorda que s'han exhibit amb anterioritat en altres manifestacions i també en esdeveniments esportius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan-Estades-de-Moncaira, fa mes de 7 anys

Fa bé aquest jutge ? Almanco posa en evidencia la delegació de govern que havia donat ordre de no permetre l'entrada. Aquesta ordre no s'hauria d'haver tramesa no tant per la vulneració suposada a la llibertat d'expressió que en el cas aquest de les banderes estalades - simbol de l'independentisme català enfront de l'estat espanyol -és ell més que que discutible, diguin el que diguin més de dos pollets en costura, sino per ser una incitació a fer el contrari del que's mana.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente