Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra exigeix l'aturada del «mega parc fotovoltaic de Llucmajor»

3278
Amics de la Terra denuncia que la zona on es preveu la instal•lació «està molt envoltada de zona boscosa d'alt valor ambiental». | AVDCB

Amics de la Terra Mallorca ha presentat aquest dimecres una sèrie d'al·legacions a la Comissió Balear de Medi Ambient contra el projecte de «megaparc fotovoltaic» que ocuparà 50 hectàrees en el municipi de Llucmajor, amb l'objectiu que desestimin la seva construcció.

Segons l'associació, les dimensions d'aquest parc «són totalment desproporcionades en un territori insular limitat com el de l'illa» i provocaria un«impacte paisatgístic enorme». En el mateix sentit, Amics de la Terra recorda que hi ha un altre parc fotovoltaic previst d'unes 25 hectàrees a la mateixa zona.

Sa Marina de Llucmajor

D'aquesta manera, els denunciants afirmen que la zona on es preveu la instal·lació «està molt prop de Sa Marina de Llucmajor i envoltada de zona boscosa d'alt valor ambiental, així com d'altres espais protegits».

En aquest sentit, el grup assenyala que és una zona emblemàtica per al turisme local i visitant d'una gran bellesa i riquesa en biodiversitat, a més de ser un espai «d'alt valor ornitològic» que alberga espècies protegides d'aus com la milana o d'altres espècies de flora endèmica i fauna d'interès especial com la tortuga mediterrània.

Amics de la Terra proposa apostar per un model d'ordenació de les energies renovables «més descentralitzat i menys impactant al territori», donant prioritat a les petites i mitjanes instal·lacions, juntament amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per l'autoconsum.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.