Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB diu que el Govern és «irresponsable» per no protegir la Marina de Llucmajor

3220
En tramat, les actuals zones Natura 2000 (LIC i ZEPA). En verd, la zona proposada com a ZEPA per la nostra entitat, en atenció a la seva importància ornitològica. En vermell, les parcel·les afectades pel projecte de parc fotovoltaic presentat per Llucmajor Photovoltaic SL.. | GOB

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha manifestat aquesta setmana  que considera «irresponsable» la manca d'actuació de la Conselleria de Medi Ambient a l'hora de protegir la Marina de Llucmajor.

Segons el grup ecologista, l'àrea compleix els criteris per ser Zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA), però «la falta de protecció possibilita el seu ús per a grans projectes que l'afectaran negativament».

Des del GOB, expliquen que la marina «és un magnífic espai agroforestal, poc transformat urbanísticament gràcies al manteniment de l'activitat agrària i cinegètica».

Així, destaquen que «el seu paisatge en forma de mosaic» li confereix «una biodiversitat molt elevada, entre la qual destaquen les poblacions d'algunes espècies d'aus».

Per això, des de 2011 el GOB ha reclamat ja en quatre ocasions la declaració d'una ZEPA d'aquesta marina, «estenent cap a l'interior de l'àmbit protegit per la ZEPA ja existent a la zona litoral (ES0000081 Cap Enderrocat-Cap Blanc)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.