Setmanari d'informació local - 138 anys

Assemblea de Docents: «La Conselleria d'Educació incompleix el compromís d'eliminar la massificació a les aules»

3172
El professat considera que «s'està donant molt de ressò a la disminució de ràtios a 3 anys, però s'està obviant la necessària reducció de ràtios a tots els altres nivells». | Arxiu

L'Assemblea de Docents denuncia l'incompliment dels compromisos de la Conselleria d'Educació pel que fa a la davallada de ràtios, concretats en la signatura de l'acord marc pel curs 2016-2017, i considera que la manca de resposta de l'Administració pot significar «un acord per tapar la boca al professorat i als sindicats».



L'Administració argumenta «incorporació tardana» o «escolarització extraordinària»

La LOMQE preveu la possibilitat d'augmentar els alumnes per aula en un 10% si es tracta de casos d'incorporació tardana o escolarització extraordinària, per la mobilitat dels familiars de l'alumne o circumstàncies similars. Els Docents manifesten que l'Administració usa aquests arguments per augmentar les ràtios «d'aules ja massificades».

Més mestres i professors

Segons l'Assemblea, la davallada de ràtios «ha d'anar lligada a un augment de tot el professorat i no només dels mestres tutors», sinó ser compensada «amb un increment proporcional dels especialistes: +1, suports educatius, anglès, música o educació física». En el mateix sentit, el professorat considera que «s'està donant molt de ressò a la disminució de ràtios a 3 anys, però s'està obviant la necessària reducció de ràtios a tots els altres nivells».

El 30% del pressupost a Educació

D'altra banda, els Docents insisteixen en el compromís dels partits que donen suport al Govern de «destinar el 30%» de les noves partides econòmiques a Educació. En aquesta línia, els professors denuncien que «Montoro autoritzà 257 milions d'euros a les Balears» la setmana passada i de moment aquest àmbit «no compta amb les partides necessàries per a una impecable aplicació de la disminució de ràtios acordada».

Eliminar biblioteques o aules de música

Amb tot, l'Assemblea de Docents manifesta que les solucions oferides per la Conselleria «són insuficients», perquè «hipotecar altres espais» de les escoles per tal de no superar les ràtios per aula «només pot ser una solució a curt termini». Segons els Docents, és responsabilitat de l'Administració plantejar una solució que tingui en compte les demandes de la comunitat educativa, que no acceptarà «aquesta disminució de ràtios» que comporta «l'eliminació d'espais com tallers, aules de música, d'anglès, d'informàtica, o la biblioteca».



Els acords de la Conselleria d'Educació amb els sindicats STEI i CCOO

· Es rebaixaran les ràtios dels grups de 3 anys (4t d'educació infantil) a 20 alumnes/grup per mitjà de desdoblament de grups; dotació de +1 o mesures de planificació d'escolarització

· Les ràtios màximes seran 25 alumnes a les classes d'infants de tres i quatre anys (5è i 6è d'educació infantil) i a tota la primària; 30 alumnes a ESO i FP i 35 alumnes a batxillerat.

· L'Administració Autonòmica actuarà sobre els grups que superin ràtios de 22 alumnes d'educació infantil en funció de la disponibilitat pressupostària i com a mesura de transició durant el curs 2016-2017

· Es garantirà progressivament aquesta rebaixa de ràtios a les classes d'infants de quatre i cinc anys (5è i 6è d'educació infantil) al curs 2017-2018 i 2018-2019

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.