Setmanari d'informació local - 138 anys

Hi haurà candidatura sobiranista: o encapçalada per MÉS o per una persona independent

3118
L'ASM feia públic un manifest «Per una candidatura unitària de país» on es reclama «una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble». | Arxiu

Tot d'una que es va saber que hi tornaria a haver eleccions generals, el 26 de juny, des de MÉS per Mallorca s'iniciaren les passes per fer una candidatura amb el partit polític Podemos. Al mateix temps, també, des de diverses entitats de la societat civil, com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, el Grup Blanquerna o, fins i tot l'Obra Cultural Balear, s'iniciaren gestions per afavorir la creació d'una candidatura liderada pel sobiranisme.

En aquest sentit, l'ASM feia públic un manifest «Per una candidatura unitària de país» on es reclama «una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble. Una candidatura creada des del consens, la generositat, la col·laboració, l'esforç honest i decidit. Una candidatura de país, amb el centre de decisió a les nostres Illes, com a instrument de canvi en positiu a favor de la gent.»

Pocs dies després, també des de la societat civil, es feia pública una altra crida titulada 'Manifest per una candidatura illenca i popular' que proposa «una candidatura que tengui la seu al nostre territori i que no es deixi endur per les dinàmiques estatals».

De moment, les negociacions entre MÉS i Podemos s'han estancat en la confecció de la llista. Aquest dilluns, el portaveu de MÉS al Parlament, David Abril, ha dit que l'acord que els ha ofert Podemos -entrar en el número quatre a la llista del Congrés- «és una mica humiliant» però ha assegurat que «encara no han perdut la il·lusió en el procés de confluir amb aquesta formació en les properes eleccions».

Mentrestant, ERC s'ha desmarcat de la candidatura amb Podemos i ha oferit les seves sigles perquè es conformi una candidatura sobiranista.

Una candidatura que podria encapçalar MÉS per Mallorca i Més per Menorca si hi participen i que sinó, serà encapçalada per persones independents proposades per les entitats de la societat civil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.