Setmanari d'informació local - 138 anys

Un Dia d'Europa carregat d’activitats i de record als refugiats

3098
Cartell del Dia d'Europa. | CAIB

El Centre Balears Europa ha organitzat diferents actes per celebrar el Dia d'Europa a Balears amb tallers per a nens i un acte institucional centrat en entitats que treballen a les Illes en suport a les persones refugiades.

Segons ha destacat la Direcció General de Fons Europeus, el Dia d'Europa «recorda els esforços dels europeus per mantenir la pau» i se celebra precisament el 9 de maig, perquè commemora la Declaració Schuman que va ser l'origen de el que avui és la Unió Europea. Aquest any, a més, es compleixen trenta anys de l'adhesió d'Espanya a la UE.

El Centre Balears Europa vol «contribuir a la tasca de fer arribar Europa a la ciutadania, i obrir la reflexió sobre l'Europa que els mateixos ciutadans volen».

Per als nens, es duran a terme una sèrie de contacontes a les biblioteques públiques de les illes, que busquen posar a l'abast dels més petits «el coneixement dels drets que comporta la ciutadania europea, la diversitat cultural dels pobles que formen part de la UE i la necessitat de respectar i protegir aquestes diferències».

D'altra banda, el Centre Balears Europa vol «donar una atenció especial a les persones refugiades que arriben a les fronteres de la Unió Europea fugint dels conflictes dels seus països».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.