Setmanari d'informació local - 138 anys

#30AnysLNL (1): Amb un 80'5%, les Illes Balears són el primer territori en parlants de català

3010

El dBalears enceta una sèrie de notícies que ajudaran el lector a fer-se una idea més clara de quin és l'estat real de la nostra llengua 30 anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística (LNL). La majoria de dades que vos anirem oferint són extretes de l'informeCAT 2016 elaborat per la Plataforma per la Llengua.

Segons l’Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears 2014, un 80,5% dels residents a les Illes Balears parlen català. Les dades, obtingudes gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya amb la Universitat de les Illes Balears, mostren un augment en totes les habilitats orals i escrites respecte de l’anterior edició feta el 2004.

La comprensió oral del català ha pujat un 3,7%; la comprensió escrita, un 3,9%; la capacitat de parlar-lo, un 5,9%; i la capacitat d’escriure'l ha augmentat un 13,1% i ha arribat al 60% dels residents a l'arxipèlag.

Segons aquestes dades de les darreres enquestes, les Illes Balears se situen com el territori amb més proporció de parlants segons les dades, seguides del Principat de Catalunya (80,4%) i la Franja (80,2%).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.