Setmanari d'informació local - 138 anys

Detingut el cap d'activitats de l'Ajuntament de Palma pel cas de la Policia Local

3002
Segons el batle José Hila és «lamentable que es detingui un funcionari públic» i ha recordat que l'Ajuntament «fa temps que està prenent mesures i col·laborant amb la justícia». | Arxiu UH/ A. Sepúlveda

El cap d'Activitats de l'Ajuntament de Palma ha estat detingut aquest dimarts en el marc del cas de presumpta corrupció de la Policia de Palma, que investiga el titular del jutjat d'instrucció 12, Manuel Penalva.

Segons el batle José Hila és «lamentable que es detingui un funcionari públic» i ha recordat que l'Ajuntament «fa temps que està prenent mesures i col·laborant amb la justícia».

En aquesta causa, que va començar a investigar-se el 2013 i que roman sota secret de sumari, han ingressat a la presó preventiva fins a 16 policies. Els investigadors sospiten que diversos agents extorquien empresaris d'oci i beneficiaven a uns altres a canvi de diners i prebendes.

Pròrroga per implicació d'altres funcionaris

En un acte de pròrroga dictat anteriorment, Penalva assegurava que, a més de policies, en els fets investigats estarien implicats «altres funcionaris públics dels ajuntaments de Palma i Calvià».

El jutge investiga els fets denunciats per un empresari que va declarar que la policia havia tancat injustificadament el seu local, la llicència del qual «estava bloquejant il·legalment un funcionari de l'ajuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.