Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP exigeix al Govern complir els acords amb l’Assemblea de Docents

3000
El diputat de PP Álvaro Gijón durant el Ple del Parlament d'aquest dimarts.

«No sap la gràcia que em fa que un conseller com vostè es preocupi per l’Assemblea de Docents quan precisament es va crear per culpa seva i va treure 100.000 persones al carrer». Amb aquesta frase començava a respondre la consellera d’Hisenda i Administracions Publiques, Catalina Cladera, a la pregunta del conservador Antoni Camps sobre si el Govern compliria el compromís adquirit amb els docents de dedicar un 30 per cent de les millores en finançament que es puguin produir en educació aquest 2016. Una qüestió sobre la qual la consellera assegurava que «quan sigui el moment» aportaran a educació la xifra compromesa mesos enrere durant les negociacions per la desconvocatòria de la vaga indefinida.

Transparència

Cinc de les disset preguntes de control al Govern efectuades aquest dimarts a la Cambra autonòmica anaven dirigides a la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu. Entre elles; la dotació pressupostaria d’IB3 o la llei de consultes. Sobre IB3; el PP demanava si es mantindria la dotació pressupostaria destinada a l’ens, «si continuen els baixos índex d’audiència», qüestió a la qual la consellera responia explicant el canvi de direcció i assegurava que no pretenen competir amb les televisions privades.

Pel que fa a la llei de consultes, el diputat del PP Álvaro Gijón s’interessava per saber quan serà una realitat i aprofitava per recomanar al Govern que la primera consulta que es faci serveixi per saber l’opinió de la ciutadania sobre l’esbucament de la Feixina. Una qüestió sobre la qual la consellera, com ja feia la setmana passada, assegurava no tenir-hi competències. La mateixa Mateu explicava que des de la seva conselleria han començat a treballar per elaborar el projecte de llei de consultes.

Creuers

Un altre dels temes que ha ocupat bona part de la sessió ha estat el turisme. El diputat de Podem David Martínez preguntava al Govern quines mesures es prendran «davant la contaminació ambiental i la massificació social que provoca l’arribada de creuers a Palma». Responia el vicepresident del Govern i conseller de Turisme Biel Barceló, qui assegurava que l’executiu no té competències en aquesta qüestió. Tot i això el mateix Barceló explicava que han demanat a l’Autoritat Portuària mesures de control sobre l’aire i l’aigua.

Compareixença de la Presidenta

També en el Ple d’aquest dimarts compareixia, a petició pròpia, la presidenta del Govern, Francina Armengol. Una compareixença durant la qual s’ha mostrat disposada a fer «un front ampli, políticament i socialment parlant, per reclamar la condonació del deute de les Balears». A més a més, ha proposat a tots els grups parlamentaris redactar plegats un primer document sobre el model de finançament autonòmic que volen negociar amb l'Estat espanyol.

D’altra banda, Armengol ha assegurat que indiferentment del resultat de les eleccions del 26 de juny, el seu executiu continuarà amb les seves reivindicacions i, per això, ha demanat als partits «altura de mires per oblidar els interessos exclusivament partidistes i defensar els interessos de tots els ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.