Setmanari d'informació local - 138 anys

Reactiven les investigacions sobre els contractes del Govern amb una de les empreses de la trama Gürtel

2998
Els investigadors apunten al presumpte desviament d'uns 17 milions d'euros | E.P.

El jutge instructor del cas Ibatur, centrat en un presumpte desviament de fons durant la darrera legislatura de Jaume Matas i en l'últim mandat del Pacte —quan UM controlava aquest departament del Govern—, ha reactivat les investigacions sobre els contractes subscrits per l'Institut Balear de Turisme amb la mercantil Match Golf, investigada pels pagaments presumptament irregulars que va cobrar de l'Executiu i que posteriorment va efectuar a favor d'una de les principals societats sota sospita en la trama Gürtel, Easy Concept Comunicació.

Contractes entre Ibatur, Match Golf i Reial Pula Golf

El jutge Pedro Barceló sol·licita a l'Agència de Turisme de les Balears els informes que poguessin haver estat realitzats en relació amb els convenis i contractes entre l'Ibatur, Match Golf i Reial Pula Golf, empreses que van promoure durant l'últim mandat de Matas el conegut torneig de golf Mallorca Classic, objecte de recerca en aquest cas.

Desviament de 17 milions d'euros

Els investigadors apunten al presumpte desviament d'uns 17 milions d'euros amb motiu del patrocini d'aquest esdeveniment per part del Govern, i això arran de les nombroses factures trobades sense justificar relatives al torneig habitualment celebrat en s'Era de Pula (Son Servera).

Manca de proves justificatives

Mitjançant el conveni de patrocini, el finançament aportat per l'Ibatur va ser, en concret, d'1,1 milions d'euros el 2003; 2,3 milions el 2004; 3,4 milions el 2005, i 9,2 milions durant 2006 i 2007. No obstant això, el material justificatiu per part d'aquestes empreses no va arribar a ser presentat en la forma estipulada com tampoc cap factura que justifiqués en què es va gastar els diners, tal com estimen les investigacions.

Fins a 70 empreses afavorides

Match Golf és una de les empreses investigades en aquesta causa. Es calcula que s'haurien vist afavorides fins a unes 70 mercantils, a partir del continu fraccionament de contractes que l'Ibatur va efectuar entre 2005 i 2007 perquè poguessin ser adjudicats de forma directa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.