Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS negociarà amb les «forces progressistes» per «superar en vots el PP»

2996
El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha incidit que l'objectiu no és llevar diputats al PSIB, sinó «passar per davant del PP en vots i convertir la decepció» dels electors en «il·lusió». | R.L

MÉS començarà les negociacions aquesta setmana amb formacions com Podem o Esquerra Unida, amb vista a aconseguir una coalició electoral i amb l'objectiu de «superar en vots el PP» en les eleccions de juny.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha incidit que l'objectiu no és llevar diputats al PSIB, sinó «passar per davant del PP en vots i convertir la decepció» dels electors en «il·lusió».

El portaveu parlamentari ha recordat que el dia 13 de maig acaba el termini per presentar les propostes de coalició electoral, per la qual cosa aquesta mateixa setmana hauran de reunir-se amb Podem per analitzar la possible confluència «amb la bona predisposició de tots, de Podem, EU i MÉS per arribar a acords».

Abril ha entès que «el repte més gran de totes les forces progressistes és passar d'un estat de decepció general de la gent» davant la repetició de les eleccions a «un estat d'il·lusió» perquè «el canvi és més necessari que mai». En aquest sentit, Abril ha matisat que «si canviaven coses a Madrid», les Balears podrien tenir més recursos i «algú amb qui poder negociar».

Diferències entre Podem i MÉS sobre la Facultat de Medicina

El portaveu ha negat que la diferent postura de Podem i MÉS sobre la implantació d'una Facultat de Medicina pugui afectar la possible confluència. En aquest sentit, Abril ha assegurat que «no és un tema per fer guerra amb els possibles socis de coalició».

La reacció del Partit Popular

La portaveu parlamentària del PP, Margalida Prohens, ha considerat «trist» que «hi hagi una coalició amb l'objectiu de fer-se pròpia l'hegemonia del PP», i ha considerat l'objectiu «molt poc seriós i responsable». Segons Prohens, «diu molt poc de les seves propostes i dels seus programes electorals». En el mateix sentit, la portaveu ha avançat que la campanya del PP serà «en positiu, que no cansi els ciutadans i de coherència i sentit comú».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.