Setmanari d'informació local - 138 anys

Deixalles i MAC Insular faciliten la inserció laboral de 464 persones desfavorides

2994
Imatge d’un grup de treballadors de Deixalles. | Deixalles

La Fundació Deixalles i MAC Insular -empresa concessionària del servei insular de gestió de residus de construcció i demolició- han facilitat, durant els seus deu anys de col·laboració en processos d'inserció sociolaboral, la incorporació de 464 persones desfavorides a través de projectes de reciclatge i reutilització.

De totes elles, 346 -al voltant d'un 75 per cent- pertanyen a col·lectius en risc d'exclusió. Així mateix, a les instal·lacions de MAC Insular han conviscut més de 20 nacionalitats, i gairebé la meitat de la plantilla ha arribat a estar composta per immigrants, segons ha informat Deixalles.

 Aquests treballadors s'encarreguen de la selecció dels materials valoritzables que entren a les plantes situades a Bunyola i Santa Margalida, així com de la reutilització dels residus voluminosos -mobiliari i electrodomèstics- que posteriorment es comercialitzen en els punts de venda que gestiona Deixalles en diferents localitats de Mallorca.

Des de l'àrea social, ambdues entitats supervisen el compliment dels objectius del projecte, en especial els referits als processos d'inserció social de les persones, l'ajuda per a la conciliació de la vida laboral i familiar, el desenvolupament d'hàbits laborals i socials que garanteixin el manteniment futur del lloc de treball, i l'orientació per a la recerca d'altres ocupacions de més qualitat a través del servei que amb aquesta finalitat disposa la Fundació Deixalles.

Immigrants

Un altre aspecte que destaca l'entitat en el treball amb els col·lectius d'immigrants ha estat la mediació social per promoure un model de convivència dins de les plantes que serveixi d'exemple fora de l'entorn laboral. Aquesta tasca ha estat orientada a fomentar un ambient intercultural i de gestió de la diversitat dins dels centres de treball.

Finalment, Deixalles subratlla que la formació contínua d'aquests col·lectius s'ha considerat prioritària com a eina per garantir la igualtat d'oportunitats. És per això que s'ha realitzat una mitjana de 45 accions formatives a l'any, la majoria relacionades amb qüestions específiques del treball, la prevenció de riscos laborals i amb aspectes socials i d'actitud en l'entorn laboral. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.