Setmanari d'informació local - 138 anys

Rècord de projectes presentats al programa Erasmus+Joventut

2970
El programa Erasmus+Joventut es consolida entre els illencs. | CAIB

El programa Erasmus + Joventut és cada cop més conegut a les Illes Balears i així ho demostren les dades de participació de la darrera convocatòria: un total de 15 projectes presentats per entitats i institucions de la Comunitat Autònoma que implicaran, d’aprovar-se finalment, un finançament de 278.373 € a càrrec de fons comunitaris.

Tal com ha explicat el Govern, tant la xifra de projectes presentats com l’import global de finançament sol·licitat són els més elevats de la història del programa a les Illes Balears, no només en una convocatòria, sinó també en tot un exercici.

Dels quinze projectes presentats a la convocatòria d’abril de 2016, sis provenen de Mallorca, sis de Menorca i dos d’Eivissa, mentre que un es tracta d’un projecte estatal que es durà a terme a les Illes Balears. Segons l’Executiu, l’increment d’aquesta participació és, en gran mesura, fruit de la tasca de promoció i assessorament que duu a terme la Direcció General d’Esports i Joventut de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports per difondre el programa entre els agents implicats.

De fet, la Direcció General d’Esports i Joventut destina enguany 13.000 € de fons propis a la difusió del programa i a la formació de joves i tècnics de totes les Illes en l’elaboració de projectes susceptibles de ser finançats,  amb la intenció de potenciar que el major nombre de persones de les Illes Balears es puguin beneficiar d’aquesta línia d’ajudes comunitària.

L’any 2015, el programa Erasmus + Joventut va finançar deu projectes procedents de les Illes Balears, els quals van rebre un finançament comunitari de 107.703,82 €.
Cal recordar que Erasmus+Joventut és el programa de la UE que promou la mobilitat dins i fora dels límits de la UE, el foment de l'ocupabilitat, així com l'aprenentatge no formal i el diàleg intercultural de jovent, a través de tres grans accions clau: la mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge, la cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques  i el suport a la reforma de les polítiques.

Els destinataris del programa són estudiants, professorat, professionals de la formació, persones que realitzin pràctiques professionals o participin en programes d'educació de persones adultes, voluntariat, joves —entre 13 i 30 anys, segons accions—, i treballadors i treballadores en l'àmbit de l'educació, la formació i la joventut.

Els ajuts es concedeixen, prioritàriament, als projectes que promouen la inclusió social de les persones joves i el seu benestar i els estils de vida saludables entre la joventut; que augmenten la consciència de ciutadania europea; que desenvolupen competències bàsiques i transversals com l'emprenedoria, el maneig de noves tecnologies de la informació i el multilingüisme; o que reforcen l'ús de les TIC en el treball juvenil, i en l'educació no formal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.