Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern prepara una llei per ampliar el Parc Nacional de Cabrera «sense esperar al Ministeri»

2936
El vicepresident ha recordat l'any 1991 les Corts Espanyoles, a proposta del Parlament balear, van aprovar la declaració com a Parc Nacional «després d'un llarg historial de reivindicacions d'entitats ecologistes i de la societat civil en general» | K

El Govern ha anunciat que prepara una llei per possibilitar l'ampliació del Parc Nacional Marítimoterrestre de Cabrera «que possibiliti l'ampliació sense esperar al Ministeri de Medi ambient, com a mesura preventiva per si aquesta via es retarda encara més».

Aquesta llei, que s'haurà d'aprovar en el Parlament, suposarà una segona via alternativa que s'utilitzarà si l'Estat no executa la sol·licitud que el Consell de Govern va enviar al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient l'agost de l'any passat.

El vicepresident ha recordat que el 29 d'abril de 1991 les Corts Espanyoles, a proposta del Parlament balear, van aprovar definitivament la declaració com a Parc Nacional «després d'un llarg historial de reivindicacions d'entitats ecologistes i de la societat civil en general» per «protegir les prades de Posidònia i les espècies endèmiques de flora i fauna».

A l'agost de 2015, el Govern va acordar sol·licitar al Ministeri de Medi ambient que iniciés el procediment corresponent per proposar en el Consell de Ministres l'ampliació dels límits geogràfics del Parc Nacional Maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. Posteriorment, també s'ha sol·licitat l'ampliació del Parc a l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals.

D'altra banda, Barceló ha volgut destacar els valors naturals de la zona i la seva importància històrica: «Va ser refugi de fenicis, cartaginesos, romans i bizantins, i lloc de proveïment d'aigua i aliments dels navegants del Mediterrani. La història de Cabrera deixa també algun episodi fosc, com la dels sis mil soldats francesos, presoners, que van ser reclosos a l'illa», segons ha recordat el vicepresident.

L'organització Ocena ha recollit en un vídeo les imatges de les profunditats de l'illa per celebrar el 25 aniversari de l'arxipèlag:

25 años del Parque Nacional de Cabrera from Oceana on Vimeo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.