Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears acolliran 42 persones refugiades a partir de dimarts

2888
Les Balears rebran a partir d'aquest dimarts a un total de 42 persones a l'alberg de la Platja de Palma. Tres de les persones refugiades arribaran aquest dimarts i formen part d'una família procedent d'Albània; 38 es troben a Grècia i vindran a causa del conflicte sirià, i una persona arribarà procedent del Pakistan.
 
Col·laboració entre l'Estat i les Balears
 
Segons ha explicat la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, en una roda de premsa amb el president de Creu Roja a les Balears, Antoni Barceló, els refugiats arriben per la col·laboració entre «l'Executiu central i les Balears», que «és la primera vegada que col·laboren» en aquesta matèria, ja que normalment, els refugiats arriben i es deriven a l'Estat.

Santiago ha precisat que aquest diumenge, des de Madrid, els van confirmar l'arribada per a aquest dimarts de la família albanesa -formada per dos adults i un menor- que es quedaran, com la resta de persones que arribin, al centre de refugiats de s'Arenal a Mallorca.

Respecte a aquesta família, la consellera ha concretat que «ja han realitzat la sol·licitud d'asil i se'ls ha acceptat l'estatus de refugiats» i «no se'ls considerarà immigrants de caràcter econòmic».
 

Terra d'acollida

L'arribada d'aquestes persones suposa, segons Santiago, que «les Balears es converteix en terra d'acolliment» i que es comenci a «canviar allò que està fent Europa». Això ocorre, ha afirmat, «després de la insistència de les comunitats autònomes que se'ls vegi com a administracions col·laboradores». En aquest sentit, «Santiago també ha recordat que des de la Guerra dels Balcans, les Balears no havia acollit a refugiats d'aquesta manera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.