Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS aposta per rebaixar les signatures per presentar una ILP als Ajuntaments

2854
Segons ha explicat el grup, «amb la modificació de la llei es preveu que a Palma, per exemple, es passi d’un 10% de signatures necessàries (40.000) per presentar iniciatives populars a un 1% d’aquestes (4.000)». | MÉS

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat una proposició de llei per modificar la Llei 20/2006 de Règim Local amb l'objectiu d'introduir mesures de transparència i de participació, com la rebaixa de les signatures necessàries per presentar Iniciatives Legislatives Populars (ILP) en els plens dels ajuntaments de les Balears.

La portaveu de MÉS, Bel Busquets, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Noguera, i el president de la Federació d'Associacions de Veïnats de Palma, Joan Forteza, han explicat aquest divendres que «es tracta d'una mesura de radicalitat democràtica». En aquest sentit, Busquets ha insistit en el fet que es tracta d'una «proposta valenta dels grups parlamentaris de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca que corrobora amb el que creiem: amb la democràcia participativa».

La proposició de Llei

Segons ha explicat el grup, «amb la modificació de la llei es preveu que a Palma, per exemple, es passi d'un 10% de signatures necessàries (40.000) per presentar iniciatives populars a un 1% d'aquestes (4.000)». La llei contempla que les signatures siguin d'habitants amb dret a sufragi actiu a les eleccions municipals. Noguera ha conclòs que «és un exemple de la nova política que connecta la participació de la ciutadania amb la presa de decisions polítiques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.