Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca ret homenatge a les víctimes del feixisme

2766
Més de 500 persones participaren a l'acte d'homenatge a les víctimes del feixisme que es va fer aquest diumenge al cementeri de Son Coletes. | Arxiu UH/Assumpta Bassa

Els darrers anys s'ha consolidat a molts de municipis de Mallorca la idea de dedicar el cap de setmana més proper al 14 d'abril a reivindicar la memòria de les persones que foren assassinades i represaliades pels feixistes per defensar la república.

Enguany la tònica general ha estat l'augment de la participació.

Manacor

Més de 500 persones participaren a l'acte d'homenatge a les víctimes del feixisme que es va fer aquest diumenge al cementeri de Son Coletes.

Hi hagué cançons, poemes,

Enguany una inscripció ha recordat «els republicans morts per la llibertat» i entre aquests les cinc infermeres assassinades. Un gran panell amb els noms de les prop de 400 persones assassinades a Son Coletes i la restauració del Mural den Frau han format part d'un homenatge en el qual s'hi han afegit amb els seus parlamenst, cançons i discursos: Marga Ros i Víctor Tugores, Hilari de Cara, Sebastià Gayà. Antoni Riera, Conrado Gayà, Andreu Galmés, Joan Gomila i Bernat Nadal.

Calvià

Hi hagué un acte al Bosc de la Memòria en el qual hi varen intervenir Manel Suárez, de Memòria de Mallorca, i l'historiador Xavier Terrasa.
El batle Alfonso Rodríguez Badal (PSOE) va pronunciar també unes paraules durant l'homenatge, citant versos de Pablo Neruda.


Bunyola
El cementiri de Bunyola va acollir el tradicional homenatge als republicans assassinats en el municipi en els inicis de la Guerra Civil i que estan enterrats en la seva fossa comuna.
A l'acte, organitzat per la comissió de Memòria Històrica de Bunyola, hi participaren un centenar de persones i va comptar aquest any amb la participació de Margalida Capellà, diputada de Més per Mallorca i una de les impulsores de la llei balear de fosses, que es debatrà pròximament en el Parlament.
L'acte va comptà també amb la participació del batle, Andreu Bujosa, que pronuncià un breu parlament.

Els xeremiers Grallalsac i Marcel Pich varen tancar l'acte.

Montuïri

Al cementeri municipal s'hi congregaren més de 200 persones per retre homenatge a les víctimes de la repressió feixista. 
L'escriptor Llorenç Capellà va ser l'encarregat de pronunciar el discurs d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.