Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA i la fundació Círculo Balear realitzaran «accions judicials contundents» per evitar l'enderrocament del monòlit de Sa Feixina

2704
La Fundació Nacional Cercle Balear (FNCB) ha assenyala que l'acte administratiu aprovat compta amb «prou irregularitats, entre les quals destaquen falsedats històriques». | E.P.

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) i la Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB) han denunciat «la incapacitat política» per mantenir el «patrimoni de ciutat» a partir de la decisió d'enderrocament del monument de Sa Feixina. En aquest sentit, ambdudes entitats enuncien que continuaran treballant per evitar la desaparició del monòlit.


ARCA: «Presentarem una al·legació contundent en contra de la demolició»

ARCA ha anunciat aquest dijous que «presentarà una al·legació contundent» en contra de la destrucció del monument de Sa Feixina. Segons un comunicat de l'Associació, «l'Ajuntament de Palma pretén enterrar 170.000 euros, més els 40.000 euros ja invertits en l'adaptació a la Llei de Memòria Històrica l'any 2010, un total de 210.000 euros a construir una esplanada en una ciutat en la qual si alguna cosa sobra són esplanades».

En aquest sentit, ARCA considera que «fer una pasa més cap a la destrucció del monument és anar en contra del patrimoni i és una demostració d'incapacitat política».

FNCB: «L'aprovació de l'enderrocament conté falsedats històriques i irregularitats legals»

La Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB) ha anunciat que impugnarà l'acord, registrarà al·legacions i presentarà una demanda contra el consistori amb mesures cautelars per evitar l'enderrocament d'un monument «en honor als morts en l'enfonsament del creuer Balears, en plena Guerra Civil, i que avui dia representa els valors democràtics plasmats en la Constitució Espanyola amb els quals vol acabar l'actual equip de govern».

Segons la FNCB, l'acte administratiu aprovat compta amb «prou irregularitats, entre les quals destaquen falsedats històriques, informacions esbiaixades, partidistes, falta de fonaments jurídics o l'absència de signatura per part de funcionaris i tècnics de l'Administració».

En el mateix sentit, la Fundació lamenta que els informes «únicament estan signats pels càrrecs polítics», entre els quals esmenta al regidor de Cultura, Miquel Perelló; Infraestructures, Rodrigo Andrés; Urbanisme, Antoni Noguera i de Govern interior, Aurora Jhardi, que reconeixen en l'acord que es tracta d'una «decisió política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.