Setmanari d'informació local - 138 anys

Les aportacions econòmiques a entitats pro llengua catalana tenen beneficis fiscals a partir de l'exercici 2015

2668

Les aportacions econòmiques, en forma de quotes o de donatius fets a entitats que promouen la llengua catalana, com l'Obra Cultural Balear o l'Associació Ona Mediterrània, podran ser desgravades de la declaració de renda a partir d'enguany mateix.

Segons diu l'Annex 20 de la Llei de Pressuposts, referit a l'import dels beneficis fiscals pressuposats per al 2016, es preveu una «Deducció per donacions a determinades entitats que tenguin per objecte el foment de la llengua catalana. Aquesta deducció s’aplica en termes semblants a Catalunya i la Comunitat Valenciana. Si es prenen les dades d’aquestes comunitats autònomes, en les quals es varen beneficiar d’aquesta deducció 38.933 contribuents d’un total de 5.590.000 declarants (segons dades de l’AEAT), i s’apliquen en proporció al nombre de declarants de les Illes Balears, s’estima que la deducció suposarà una minva de la recaptació de 0,08 milions d’euros».

Segons la Llei, l’import dels beneficis fiscals derivats de les mesures aprovades per la comunitat autònoma de les Illes Balears, amb incidència en el pressupost de l’exercici de 2016, ascendeix a 135,82 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.