Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS mou fitxa per a una «confluència d'esquerres» a les Balears de cara a unes noves eleccions estatals

2662
El portaveu de Més per Mallorca, David Abril, Abril ha asseguratt que «tenir un president socialista no implica tenir un govern d'esquerres», perquè «això no és possible si es governa amb Ciutadans». | Arxiu UH

Més per Mallorca ha anunciat que la formació iniciarà una ronda de contactes amb els grups de Podem, Esquerra Republicana i Esquerra Unida per unir forces de cara a la celebració d'unes noves eleccions generals. Esquerra Republicana i Esquerra Unida valoren «positivament» la proposta, però prefereixen «esperar» a saber si se celebraran noves eleccions estatals. Podem està disposat a parlar amb MÉS, però li exigeix «valentia».

Segons Juanjo Martínez, d'Esquerra Unida de les Illes Balears, la formació valora positivament la proposta de Més per Mallorca, però aposta en primer lloc perquè es formi un Govern Espanyol d'esquerres. En cas que hi hagués noves eleccions, EU «no ens tanquem a res» i «mantindrem» la intenció de realitzar una «ronda ampla de contactes», ha assegurat Martínez en declaracions a aquest mitjà.

Par altra banda, el portaveu d'Esquerra Republicana a Mallorca, Lluís Salvador, considera «positiva» la intenció de MÉS i confirma que el grup es reunirà els dies vinents amb Més per Mallorca perquè «concretin la proposta». Amb tot, Salvador ha confirmat al dbalears que «no podem oferir una resposta afirmativa o negativa» en aquest moment, i que en tot cas «consultarem la militància» sobre aquest aspecte si no es forma un Govern Espanyol abans del límit estatal.

El Grup Parlamentari Podem ha anunciat que està disposat a parlar amb MÉS, però li exigeix «valentia». El grup espera que Més per Mallorca «no es limiti a una confluència electoral, sinó que es doni un diagnòstic comú de la realitat i en les polítiques transformadores». En aquest sentit, el portaveu de la formació, Alberto Jarabo, ha exposat la necessitat que a Més tinguin una «posició més propera» a la de Podem que «a la del PSIB». En tot cas, Jarabo ha anunciat que la formació treballa «perquè no hi hagi unes noves eleccions».



La proposta de MÉS per Mallorca


El portaveu del grup parlamentari Més per Mallorca, David Abril, ha anunciat aquest dilluns que la formació iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb els grups de Podem, Esquerra Republicana i Esquerra Unida per unir forces de cara a la celebració d'unes noves eleccions generals. Segons Abril, l'objectiu «és intentar acumular forces i treure el millor resultat per a les Balears i per al conjunt de l'Estat Espanyol».

El portaveu ha afirmat que «Pablo Iglesias pot ser molt arrogant, però el PSOE hauria d'apostar per l'esquerra i no ho està fent». En aquest sentit, Abril ha advertit que «tenir un president socialista no implica tenir un govern d'esquerres», perquè «això no és possible si es governa amb Ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.