Setmanari d'informació local - 138 anys

Cano (PSIB): «La Llei d'Igualtat serà pionera i ens posarà a l'avantguarda en polítiques antidiscriminatòries"

2630
Imatge de la trobada d'igualtat del PSIB. | PSIB

El PSIB-PSOE ha celebrat aquest dissabte una jornada d'igualtat amb la portaveu en aquest àmbit del Grup Socialista al Congrés, Susana Sumelzo, per explicar les prioritats a nivell estatal  i sobretot escoltar les peticions i opinions de les entitats feministes de les illes, com Themis, Lobby de Dones i Afamon, presents a la trobada. 

En aquest sentit, Sumelzo ha explicat que mentre es resol la manca de govern des del Congrés «seguim fent feina, presentant iniciatives i sobretot fent carrer i escoltant als col•lectius i associacions com les d'avui per saber quines són les seves necessitats en cada tema». 

Durant la reunió, s'ha refermat el compromís amb la igualtat que tenen els socialistes i que es tradueix en fets, tal com ha explicat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, amb la Llei d'Igualtat entre Homes i Dones. Aquesta normativa s'està tramitant ara al Parlament i en paraules de la socialista «vol posar el focus als diferents àmbits de la vida quotidiana per corregir els desequilibris que existeixen a dia d'avui per les dones». 

En concret, Cano ha explicat que aquesta llei «serà pionera i ens posarà a l'avantguarda en polítiques antidiscriminatòries en les comunitats autònomes», a més que «generarà drets subjectius per a les dones de Balears, que podran reclamar a l'administració si no es compleixen».

Sumelzo i el nou Govern

Pel que fa a la situació de pactes estatals, la també membre de l'Executiva Federal del PSOE, Susana Sumelzo, ha assegurat que «els socialistes hem fet el que havíem de fer, amb responsabilitat i intentant arribar a acords perquè és el que ens han demanat els ciutadans». 

Sumelzo ha argumentat que «hem negociat durant molts de dies i hem aconseguit arribar a acords amb un projecte polític diferent al nostre com és el de Ciutadans, plasmant allò que ens uneix», per la qual cosa ha lamentat que «esperàvem fer el mateix amb Podemos perquè de fet, Balears i Aragó són exemples que es pot fer i què a més el resultat és molt bo, arribant a un enteniment". 

Malgrat això, Sumelzo ha criticat que sembla que Pablo Iglesias no vol pactar, i per això ha remarcat que «Iglesias ha de fer una consulta a les seves bases no amb preguntes teledirigides, sinó demanant si volen un govern progressista i reformista que resolgui els problemes de la ciutadania o unes noves eleccions». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.