Setmanari d'informació local - 138 anys

Costa: «La carta del Ministeri no era una invitació protocol·lària, sinó un text coercitiu»

2624
Costa ha demanat «coherència» a «un Govern en funcions»: «O s'està en funcions per tot o no val només pel que es vol», ha criticat la portaveu, que ha denunciat que Montoro exigeix «de forma coercitiva retallades o un pla d'ajustament». | Arxiu UH

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha considerat «reprovables» les formes utilitzades pel Govern Espanyol perquè la carta «no era una invitació protocol·lària, sinó un text molt dur on el Ministeri anuncia actuacions de recentralització».

En aquest sentit, Costa ha demanat «coherència» a «un Govern en funcions»: «O s'està en funcions per tot o no val només pel que es vol», ha criticat la portaveu, que ha denunciat que Montoro exigeix «de forma coercitiva retallades o un pla d'ajustament».

Cladera: El ministre «criminalitza i ataca les Comunitats Autònomes dient que som les culpables»

Per altra banda, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha recordat que les mesures que ara s'exigeixen no es van aplicar el 2015, quan el període mitjà de pagament a proveïdors era el mateix, per la qual cosa ha acusat al ministre d'Hisenda de «criminalitzar i atacar a les Comunitats Autònomes dient que som les culpables» i de ser «incapaç de fer complir el dèficit».

Sobre aquest tema, ha retret al Govern Espanyol que fixi «objectius 'incomplibles'» per a les Comunitats Autònomes» mentre «no arregla el finançament»: «Mentre les Balears segueixi 'infrafinançada' serà difícil complir l'objectiu de dèficit, especialment si el Govern Espanyol l'estableix tan baix».

En aquesta línia, la consellera ha protestat per no haver rebut encara el primer trimestre de l'aportació prevista del Fons de Liquiditat Autonòmic, 257 milions d'un total de 921 per 2016.

Així mateix, Cladera ha defensat el pla d'ajustament del Govern perquè va ser «presentat d'acord amb les línies del pressupost de 2016» i «avalat per organismes com Airef», que aprecia un «risc moderat d'incompliment» de les Balears de l'objectiu d'estabilitat de 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.