Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera es reunirà dimarts amb Montoro per «expressar el rebuig a les exigències del ministre»

2622
La consellera ha aclarit que les Balears «no està intervinguda» i la situació «no és tan extrema» com la d'altres comunitats com Extremadura o Aragó, que «sí se'ls retalla directament per pagar al Ministeri». | E.P.

Els serveis jurídics del Govern estudien com recórrer les dues cartes de Montoro i avaluen si el Ministeri té realment capacitat per aplicar aquestes mesures, mentre que el Govern ha confirmat una cita amb el ministre amb caràcter d'urgència per dimarts 12 a les 10h.

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, traslladarà a Montoro el rebuig a les exigències del ministre i expressarà la negativa a bloquejar crèdits com reclama la carta. En concret, acudiran a la reunió la consellera d'Hisenda i els directors generals; resta pendent de confirmació l'assistència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ja ha iniciat una ronda de contactes amb els presidents d'altres autonomies afectades.

La situació no és extrema

La consellera ha aclarit que les Balears «no està intervinguda» i la situació «no és tan extrema» com la d'altres comunitats com Extremadura o Aragó, que «sí se'ls retalla directament per pagar al Ministeri».

Segons Cladera, l'IbSalut eleva el període de pagament de les Balears pels «problemes d'infrafinançament», mentre que «la resta de sectors són més o menys dins la mitjana».

En aquest sentit, el Govern recorda que el full de ruta financer ha estat «dissenyat i comunicat des del primer minut de la legislatura tant al Parlament de l'Estat Espanyol com als altres òrgans de competència nacional» i adverteix que les decisions de Montoro afectarien greument a serveis bàsics com a educació, sanitat i serveis socials i a la productivitat de les empreses de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.