Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera reacciona a la carta de Montoro: «La intolerància del Govern Espanyol no té precedents»

2604
Cladera ha avançat que el Govern ha demanat una reunió amb Montoro per explicar la postura de les Balears i ha recordat que la comunitat paga als proveïdors en 58 dies. | Arxiu UH

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha informat en una carta a la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, que «ha d'aprovar la no disponibilitat de crèdits que garanteixin el compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària establert en el termini de 15 dies».

El ministeri explica que per a l'adopció de no disponibilitat de crèdits «s'ha de tenir en compte que la Comunitat disposarà el 2016 d'un import total de 2.180,93 milions d'euros en concepte de recursos del Sistema de Finançament de Comunitats Autònomes subjectes a liquidació, que suposen un increment total de 109 milions d'euros, amb els percebuts el 2015».

Segons el text, «d'acord amb les dades publicades al web del Ministeri d'Hisenda i comunicats a Eurostat, el dèficit de les Balears supera l'objectiu d'estabilitat pressupostària que tenia fixat per 2015» i afegeix que l'incompliment del pla d'ajust «dóna lloc a l'aplicació de les mesures coercitives de la Llei Orgànica de 2/2012, d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera», en el sentit que disposa un apartat d'aquesta norma.



Cladera es reunirà amb Montoro i assegura que «la intolerància del Govern Espanyol no té precedents»

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera ha assenyalat que el Govern està estudiant què farà políticament sobre aquesta matèria, si bé ha avançat que no hi haurà retallades a les Illes i que l'Executiu no s'ha plantejat que pugui haver-hi modificacions als Pressupostos autonòmics.

Segons Cladera, «és intolerable aquesta actitud del Govern d'atac a les Comunitats Autònomes, enviant cartes i atacant als ciutadans de les Balears». La consellera ha afegit que aquesta situació «no té precedents» i que «mai s'ha fet complir d'aquesta manera, i menys un Govern en funcions».

En aquesta línia, Cladera ha avançat que el Govern ha demanat una reunió amb Montoro per explicar la postura de les Balears i ha recordat que la comunitat paga als proveïdors en 58 dies, segons les últimes dades, si bé aquesta situació empitjoraria «si s'atura el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.