Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol sobre les exigències de Montoro: «Batallaré els drets dels ciutadans governi qui governi»

2592
Armengol ha titllat «d'absoluta vergonya les actuacions de Montoro, que castiga i culpa de la seva ineficiència als Governs autonòmics». | E.P.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat aquest dimecres que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, «castigui i culpi» als governs autonòmics de «la seva ineficiència».

La líder de l'Executiu balear ha lamentat que el Govern central sigui «insensible a la realitat d'aquesta comunitat», en resposta al fet que el Ministeri hagi congelat el pagament a les Balears de 257 milions d'euros.

En aquest sentit, Armengol ha titllat «d'absoluta vergonya les actuacions de Montoro, que castiga i culpa de la seva ineficiència als Governs autonòmics», quan són aquests els que tenen transferides les competències de sanitat, educació i serveis socials.

Per això, Armengol ha considerat que el Govern central està «actuant de forma deslleial amb els Governs autonòmics i amb els ciutadans als quals representem». En el mateix sentit, la presidenta ha assegurat que no està disposada a retallar els drets als ciutadans i ha remarcat que això «ho batallaré políticament i com sigui necessari, governi qui governi».

Reaccions a l'Estat Espanyol: «Que vengui Montoro i pagui ell als proveïdors»

Un dels primers a declarar sobre les polítiques de Montoro ha estat el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, qui ha afirmat que a Cantàbria «ens revoltem». Segons el parer del regionalista, Montoro té «molta cara», i per això li ofereix «que vengui i pagui ell als proveïdors». En el mateix sentit, Revilla ha criticat que «es culpi a l'incompliment de l'objectiu del dèficit a les comunitats, com si aquestes no sabessin controlar el pressupost».

El secretari general del Partit Regionalista de Cantàbria ha apostat per fer un front comú amb les autonomies per «deixar les coses clares a Madrid».

Montoro informarà dijous sobre les mesures de les CCAA

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, compareixerà aquest dijous a les 10.30h al Congrés dels Diputats per informar sobre la desviació del dèficit públic durant el 2015 i de les mesures correctores de les comunitats autònomes, que pràcticament han duplicat l'objectiu marcat.

El ministre intervindrà davant la comissió parlamentària «de forma extraordinària per la urgència de la matèria» per informar sobre les mesures previstes a la Llei d'Estabilitat Pressupostària que s'aplicarà a les regions que no han complert amb l'objectiu del 0,7% de dèficit de l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.