Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova una Proposició de llei de MÉS per gravar les sessions públiques i fomentar les iniciatives populars

2578
El portaveu de MÉS per Mallorca s'ha referit a la transparència del Govern de l'expresident José Ramón Bauzà i ha considerat que «com a Nixon, li agradava més la majoria silenciosa que el soroll democràtic i alegre de les places».

El plenari del Parlament ha aprovat aquest dimarts la presa en consideració de la Proposició de llei de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca per modificar la Llei de règim local de Balears de 20/2006, per introduir mesures de transparència i participació com l'enregistrament de sessions públiques i el foment de les iniciatives populars.

En el torn de presentació de la iniciativa han intervingut el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, i el de MÉS per Menorca, Nel Martí. En el seu torn, Abril ha manifestat que l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá, era «com Nixon perquè li agradava més la majoria silenciosa que el soroll democràtic i alegre de les places».

Per altra banda, la diputada del PP, Núria Riera, ha considerat que aquesta proposició, que pretén reduir el nombre de signatures per poder presentar iniciatives populars a escalal local i municipal, és «continuista amb el treball de Bauzá».

Així mateix, ha esmentat, a manera «d'anècdota» en referència a la dimissió de la consellera Esperança Camps, que a «pel que fa a transparència i participació s'ha perdut gairebé un any i que en comptes de donar lliçons a l'administració local s'hauria de mirar de portes endins».

El diputat del PSIB Xico Tarrès ha assenyalat que «no es pot avançar amb la ciutadania fent política útil fins que les institucions no siguin de tots».

El diputat de Podem, Aitor Morràs, ha donat «les gràcies» al PP «per apuntar-se a la transparència» després «d'haver llegit discs durs amb martells o fer rodes de premsa per plasma».

També han intervingut al debat d'aquesta proposició i s'han mostrat a favor de la presa en consideració el diputat del PI, Josep Melià, el portaveu de C's, Xavier Pericay, i la de Gent per Formentera (GxF), Sílvia Tur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.