Setmanari d'informació local - 138 anys

L'atur de les Balears lidera el descens estatal al mes de març

2556
La secretària d'Organització i Comunicació d'UGT a Balears, Esperança Barceló, ha recordat que gairebé el 84% dels contractes realitzats al març han estat temporals.

El total de persones aturades a les Balears se situa en 66.134: un 7,78% de descens respecte al mes anterior, segons el Servei d’Ocupació de les Balears (SOIB).

En aquest sentit, les Balears registra aquest mes la caiguda de la desocupació més important enfront del descens de l'atur de l'1,40% de la mitjana estatal.

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) valora positivament que el mercat de treball millori, però es preocupa perquè el 39% dels aturats siguin majors de 45 anys i que 35.997 aturats no cobrin cap prestació. D’altra banda, la Federació considera la temporalitat com un problema i aposta per l’equiparació del salari mínim a la resta de països «de l'entorn», superior als 9.172,80 euros d’Espanya.

UGT i CCOO lamenten un mercat laboral precari

La secretària d'Organització i Comunicació d'UGT a Balears, Esperança Barceló, ha lamentat les dades de l'atur i de la Seguretat Social, perquè encara hi ha «més de 66.000 aturats inscrits». En el mateix sentit, Barceló ha recordat que gairebé el 84% dels contractes realitzats al març han estat temporals. Per altra banda, la secretària d'Ocupació, Formació i Joventut de CCOO, Silvia Montejano, creu que encara que millora la conjuntura econòmica, el patró és el mateix i es continua amb «un model basat en l’estacionalitat, mà d'obra intensiva, ocupacions de baixa qualificació i baixos salaris». Segons Montejano, «continuem instal·lats en un mercat laboral precari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.