Setmanari d'informació local - 138 anys

Afedeco diu que Balears lidera les vendes en comerç

2548
Afedeco diu que Balears lidera les vendes en comerç. | Arxiu

La Federació d'Empresaris de Comerç de Balears, Afedeco, ha assegurat aquest divendres que Balears lidera les vendes en el sector de comerç, ha qüestionat «que l'elevat increment anunciat per l'INE s'ajusti a la realitat».

Així s'ha expressat Afedeco en un comunicat en què manté que l'índex de comerç al detall del mes de febrer publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) «no considera una sèrie de desviacions que suposen clarament una variació a la baixa de aquestes dades».

Segons l'opinió d'Afedeco, «la falta d'aplicació de les dades publicades per l'INE, pel que fa a Balears pot donar una aparença diferent a la realitat». La patronal de comerç no dubta que hi hagi un increment ni que les Illes ho liderin, «però no potser en aquests percentatges que es podrien qualificar de desorbitats».

«Hi ha la possibilitat que aquest augment de vendes en el mes de febrer d'aquest any sigui el resultat de la caiguda de vendes al gener passat», ha incidit Afedeco.

Així mateix l'entitat considera que l'INE hauria d’«adaptar el seu model economètric basat en 2010 a la realitat econòmica actual, de manera que els resultats s'ajustin amb una major precisió a la realitat».

En aquest sentit, Afedeco ha recordat que la mateixa Confederació Espanyola de Comerç (CEC) ja ha sol·licitat a l'INE «una consulta formal per conèixer si hi ha hagut algun canvi en la metodologia del propi Institut, ja que és el major repunt de tota la sèrie històrica que es va iniciar l'any 2010».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.