Setmanari d'informació local - 138 anys

Valldemossa ja té un centre de dia per a la gent gran

2544
Els representants del Govern i les entitats socials al centre de dia de Valldemossa. | CAIB

Valldemossa compta des d'aquesta setmana amb un centre de dia per a gent gran del municipi ja que, tot i que aquesta instal·lació va ser inaugurada al març de 2011, després del canvi de Govern no es va arribar a posar en marxa.

Així, segons ha informat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, després de cinc anys d'estar paralitzat, el centre de dia ha començat a funcionar des d’aquest divendres passat.

La consellera del ram, Fina Santiago, acompanyada pel director general de Dependència, Joan Manel Rosa, ha assistit a l'obertura d'aquesta instal·lació en un acte obert al públic i al qual han estat convidades les principals entitats del municipi.

La Conselleria finança set places de les 20 que oferirà el centre de dia, que són les que es corresponen a persones en situació de dependència. D'aquesta manera, la Conselleria destinarà 22.962 euros durant l'any 2016 i 39.364 euros el 2017 a aquestes noves places, que s'integraran en la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

La posada en marxa definitiva del centre de dia suposarà que els residents en aquesta localitat no s'hagin de desplaçar a centres d'altres municipis propers per rebre aquest servei, com passa actualment, i podria donar cobertura a veïns de localitats com Deià.

El centre de dia de Valldemossa, ubicat a l'antic convent de les monges franciscanes, serà gestionat per l'Ajuntament. Té una capacitat de 20 places i, a més del servei d'estades diürnes, oferirà el servei municipal 'Respir', dirigit als familiars de persones grans al seu càrrec i que funcionarà els caps de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.