Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia l'incompliment de la Llei de Costes

2486
Les ocupacions de para-sols i gandules no respecten l'amplària mínima de la zona activa de la platja (10 metres) | Matias Nieto/Getty

El GOB demana a Demarcació de Costes que no autoritzi determinades activitats a les platges perquè «moltes ocupacions i instal·lacions de temporada previstes en aquests espais no compleixen la Llei de Costes», segons ha constatat el grup després de revisar el plànol de distribució d'ocupacions i instal·lacions.

La situació actual

L'agrupació ecologista es refereix als xibius; la instal·lació de tarimes; els centres de massatges; les ocupacions que no respecten la zona activa de les platges o les impròpies de les zones de repòs. En concret, el GOB denuncia les següents situacions:

Els quioscs han d'estar situats preferentment fora de la platja, i si hi ha suficient amplària, a un mínim de 70 metres de la riba o la part posterior de la zona de repòs. Segons adverteixen, a diverses platges els xibius se situen enmig de les platges i sense respectar les distàncies mínimes.

Les tarimes no són permeses per les normatives d'ocupació de platges i els centres de massatge també proliferen al marge de la Llei de Costes.

Les ocupacions de para-sols i gandules no respecten l'amplària mínima de la zona activa de la platja (10 metres) i existeixen ocupacions impròpies de zones de repòs, com les zones esportives, o la previsió d'ocupació per taules i cadires a la zona de servitud de tràfic de sis metres que preveu la Llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.