Setmanari d'informació local - 138 anys

Nomenat un altre jutge amb vinculacions amb l'extrema dreta

2456
Carlos Salgado Saborido va anar a les llistes electorals del PP de Maó a les darreres eleccions municipals i anteriorment havia estat lligat al partit Ciutadans de Menorca (CMe).

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha nomenat Carlos Salgado Saborido, Jutge substitut dels Jutjats de Palma, Inca i Manacor.

Carlos Salgado Saborido ha destacat a Menorca pel seu compromís amb formacions polítiques de dreta i extrema dreta.

Carlos Salgado Saborido va anar a les llistes electorals del PP de Maó a les darreres eleccions municipals i anteriorment havia estat lligat al partit Ciutadans de Menorca (CMe).

Carlos Salgado es va presentar com a alcaldable el 2007 amb Ciutadans de Menorca (CMe) i va repetir el 2011 amb un parèntesi, ja que va tornar a la política després que el 2010 renunciàs a la seva acta de regidor per CMe a l'Ajuntament, ja que va voler afiliar-se al partit UPyD.
Durant la passada legislatura, Salgado va concorrer a les eleccions com a número u de Cme, mentre que la seva esposa, Marta Vidal, que ocupava el número set de la candidatura com a independent, va ser nomenada com a consellera d'Ordenació Territorial pel Partit Popular.

Qüestió d'estètica

Quan Juan Pedro Yllanes va optar per deixar la magistratura temporalment per passar a fer política des de les files de Podemos, va rebre fortes crítiques. Des de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), Alicia Ortuño explicà que «com a ciutadà Yllanes té tot el dret a concórrer a unes eleccions» i que com a professional aquest dret està previst a la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ). A partit d'aquí, precisà que «des del punt de vista de l'aparença» aquests casos poden contribuir a projectar la imatge que la justícia està polititzada. «És el risc de les portes giratòries» entre aquests dos nivells, sentencià Ortuño.

De la seva banda, Jaime Tártalo, portaveu de l'Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitoria (AJFV), declarà, sobre les crítiques que rebudes per Yllanes, que «no és ara que se n'ha de qüestionar la imparcialitat, sinó en el moment que torni a la judicatura, si es dóna el cas».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.