Setmanari d'informació local - 138 anys

El grup Terratombats presenta el seu disc més instintiu

2402

Després de gairebé dos anys, el conjunt anoienc acaba de publicar 'Bestial', el seu quart treball, on s’ha volgut reinventar amb nous ritmes i noves tonades mantenint l'esperit irònicfestiu que el caracteritza. Així, sota el concepte bestial, el grup pretén, amb la seva música, despertar la part més instintiva que portem dins per desinhibir-nos i passar-nos-ho bé.

La rumba catalana continua sent un concepte inseparable de Terratombats, però aquest cop s'han atrevit a explorar nous estils. Aquest nou treball conté set peces, totes amb aires diferents, que reflecteixen la força i l’empenta d’aquesta nova etapa del conjunt. El nou CD es pot descarregar gratuïtament a terratombats.cat

dBalears ha pogut parlar amb Ricard Carles, veu principal i guitarrista del grup.


M.C: Per quina raó heu titulat el treball 'Bestial'?

R.C: Amb aquest EP pretenem despertar la bèstia que tots portem a dins, pretenem que tot aquell que l'escolti faci revifar la part més instintiva, més animal, per tal de desinhibir-se de tot i centrar-se a gaudir, ballar i passar-s'ho bé. Vol ser una desconnexió de la racionalitat que ens té segrestats en el nostre dia a dia per treure la part més bestial de cadascú.
 
Ja és el vostre quart EP. Com resumiries la vostra evolució des del primer?

La nostra essència es manté intacta, però tanmateix el conjunt ha evolucionat de la mateixa manera que ho han fet els seus membres. Al cap i al a fi, escrivim i toquem sobre les coses que veiem i sentim. Estilísticament aquest nou treball explora molts més camins més enllà de la rumba catalana, que fins ara havia tingut l'exclusiva. Tot i així, continua sent part indestriable de l'ADN de Terratombats.
 
La música en català té un valor afegit? 

Nosaltres cantem en català per una qüestió de normalitat, és la llengua en què parlem, somiem i imaginem. Mai no ens hem plantejat el tema de la llengua de les lletres com un tema de màrqueting o de valors afegits. Per nosaltres és simplement innegociable.
 
Sou músics o músics activistes? Quines són les vostres lluites?

Som músics. Músics que parlem i reflectim els aspectes de la vida que ens importen i ens afecten. Ja siguin reivindicacions o simplement retrats de situacions que pel que sigui ens criden l'atenció. Procurem bolcar aquestes vivències en les nostres lletres i fer-ho sense perdre mai el sentit de l'humor. 
 
Apostau per les descàrregues gratuïtes. És una forma de promocionar-vos o és un tema de principis? Pensau que la música ha de ser lliure?

Respectem totes les opcions. En aquest cas, nosaltres hem optat per la descàrrega gratuïta per garantir la màxima difusió possible, com més bèsties surtin del cau, millor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.