Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destinarà 88.000 euros a l'ajut dels refugiats sirians a Quios

2394
La gerent del Fons Mallorquí, Antònia Rosselló, ha detallat que això «no és una acció puntual, sinó que és una acció més amb refugiats» i ha precisat que «l'altra part del projecte serà l'Ajuntament de Quios» i que els objectius també contemplen la gestió de residus derivada de «l'arribada massiva de refugiats». | E.P

El vicepresident del Consell  i president del Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat, Jesús Jurado, ha presentat aquest dimecres un projecte de suport a la gestió de l'acolliment i l'atenció sanitària a la població siriana refugiada a l'illa grega de Quios de 88.000 euros, dels quals ja s'han recaptat uns 70.000 euros.

Per la seva banda, la gerent del Fons Mallorquí, Antònia Rosselló, ha detallat que això «no és una acció puntual, sinó que és una acció més amb refugiats» i ha precisat que «l'altra part del projecte serà l'Ajuntament de Quios» i que els objectius també contemplen la gestió de residus derivada de «l'arribada massiva de refugiats».

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha afirmat que «la reacció de la societat mallorquina ha estat excepcional, demostrant que Mallorca és una terra solidària».

Ensenyat també ha precisat que dels 70.000 euros, 50.000 euros són del Fons, a través del Consell, i la resta vénen d'aportacions de particulars, empreses i altres aportacions extraordinàries del Consell i ajuntaments de l'illa.

Així, Rosselló ha concretat que el Consell disposa 88.000 euros i que si s'arribessin a recaptar per altres fonts -i l'administració insular no hagués d'abonar-los- s'obriria un altre projecte. En aquest sentit, ha afegit que «ho fem així per poder començar a treballar».

Rosselló ha explicat que «en la mesura del possible es destinaran doblers perquè les compres es facin al país», perquè «tot el que es pugui comprar a Grècia suposa un menor cost de transport i ajuda a fomentar la reactivació de les empreses locals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.