Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT denuncia que el personal de l'Ib-Salut dedica 36 hores a l'any a una tasca no remunerada

2368
La demanda de FSP-UGT és motivada per l'incompliment de l’Ib-Salut d'un reial decret de 1997 sobre la protecció dels treballadors als riscos d'exposició a agents biològics | Arxiu UH/ R.L

El personal de l’Ib-Salut espera que la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de les Balears dicti sentència perquè es reconeguin com a jornada laboral els deu minuts que dediquen cada dia al canvi de roba i neteja personal.

FSP-UGT i els treballadors testimonis al judici van contradir l'informe aportat per l’Ib-Salut en la vista oral del judici de dia 16 de març: es va negar que els més de 8.000 treballadors que realitzen tasques assistencials comptin amb deu minuts per preparar-se i canviar-se de roba abans d'acabar el torn.

Presumpte incompliment de la llei


En concret, la demanda de FSP-UGT és motivada per l'incompliment de l’Ib-Salut d'un reial decret de 1997 sobre la protecció dels treballadors als riscos d'exposició a agents biològics, en el qual s'estableix que disposaran, dins de la jornada laboral, de deu minuts per a la neteja personal abans del menjar i altres deu abans d'abandonar el treball.

36 hores sense remunerar

L'organització sindical calcula que cada treballador de l’Ib-Salut amb contacte directe amb els pacients dedica de mitjana unes 36 hores anuals a les tasques de neteja del cos i canvi de roba, per la qual cosa reclama que aquest temps es retribueixi o es compensi amb dies de descans.

200 professionals més

El sindicat afegeix que es podrien contractar fins a 200 professionals més per cobrir les tasques que es deixarien de fer durant els canvis de roba i neteja personal si aquests deu minuts diaris no fossin treball gratuït.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.