Setmanari d'informació local - 138 anys

El Decàleg per al tractament informatiu dels maltractaments, a revisió

2316
L'actual Decàleg per al tractament informatiu dels maltractaments data de l'any 2003. | IB Dona

Aquest divendres s’ha fet a Palma una trobada entre Rosa Cursach, directora l’Institut Balear de la Dona (IBDona), i diversos mitjans de comunicació per tal de revisar el Decàleg per al tractament informatiu dels maltractaments.

Aquest document va ser redactat l’any 2003 pel Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) i aprovat per unanimitat pels periodistes assistents a la II Assemblea General del Sindicat el mateix any.

Tretze anys després, l’IB Dona ha vist la necessitat de renovar els compromisos assolits en aquella ocasió i revisar-los, tot analitzant les dificultats per aplicar-lo i les causes que fan que no s’apliqui. A més d’ampliar l’abast del Decàleg a altres tipus de violències masclistes presents a la nostra societat.

Durant la trobada, el director de la Fundació Gadeso, Andreu Grimalt, ha explicat les conclusions a les quals va arribar l’entitat en un estudi encarregat per l’IBDona l’any 2015, en el qual es va analitzar el tractament de les notícies sobre violència masclista que havien aparegut en mitjans escrits de les Balears. Un tractament que les dades revelaven que queda molt lluny dels punts acordats en el Decàleg existent.

Finalment, les dues parts han acordat seguir fent feina conjuntament per tal de millorar i ampliar el document existent i actualitzar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.