Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments de Palma i Eivissa són els únics que compleixen la Llei de Transparència

2312
La doctora Ángeles Durán ha concretat que dels 22 ajuntaments analitzats amb més de 10.000 habitants, «només Palma i Eivissa compleixen la Llei de Transparència» | CESAG

Les dades de l''informe «Comunicació i periodisme per a la participació ciutadana en el seguiment i avaluació de la gestió de governs locals» desenvolupat  pel CESAG a la Comunitat autònoma, mostren que els ajuntaments aprovats en transparència són els de Palma, Eivissa, Santa Eulària des Riu, Calvià i Maó.

En una roda de premsa, la doctora Ángeles Durán ha concretat que dels 22 ajuntaments analitzats amb més de 10.000 habitants, «només Palma i Eivissa compleixen la Llei de Transparència».

Les dades també assenyalen que altres tres consistoris compleixen el 50% dels indicadors, com Santa Eulàlia des Riu, Calvià i Maó. Pel que fa a la resta, 17, un 78% del total, «suspenen en transparència informativa».

Els indicadors de l'anàlisi

Els 52 indicadors tracten aspectes com els representants polítics; la gestió dels recursos col·lectius; la informació de la gestió dels recursos econòmics; la informació sobre el municipi i les eines oferides per a la participació ciutadana en el control democràtic.

Transparència dels partits

Pel que fa al percentatge de compliment de criteris de transparència per partit, el PSIB presenta una mitjana del 48% (amb nou alcaldies); el PP una mitjana del 41% (amb cinc alcaldies); MÉS una mitjana del 37% , amb cinc alcaldies i El PI, una mitjana del 19%, amb dues alcaldies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.