Setmanari d'informació local - 138 anys

Rebuig a l'acord entre la Unió Europea i el Govern de Turquia sobre els refugiats

2290
Les organitzacions signatàries del manifest insten al Govern espanyol en funcions a no recolzar l'Acord al Consell Europeu dels propers 17 i 18 de març. | @CCOOBalears

Diferents partits polítics, sindicats, entitats socials i col·legis professionals s'han reunit aquest dimecres a la seu de CCOO per manifestar el rebuig a «l'immoral» preacord entre la Unió Europea (UE) i el Govern de Turquia sobre els refugiats.

Segons el text llegit durant l'acte, els manifestants consideren aquest preacord «vergonyós i il·legal», perquè «vulnera la Carta Internacional de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i la Convenció de Ginebra per als Refugiats». En aquest sentit, les organitzacions signatàries del manifest insten al Govern espanyol en funcions a no recolzar l'Acord al Consell Europeu dels propers 17 i 18 de març.

L'acte ha comptat amb el suport d'UGT, CCOO, USO, STEI, Amnistia Internacional, el Col·legi d'Advocats, EU-Unitat Popular, Mallorca Terra d'Acollida, Metges del Món, MÉS, Podem, PSIB, Unió Cívica per la República, UOB, Ateneu Pere Mascaró i Feministes en Acció.

Segons el manifest, el preacord «tracta als refugiats com a moneda de canvi amb el Govern de Turquia» i evidència que el projecte de construcció d'Europa sofreix «una deterioració» en traslladar «la crisi dels refugiats fora de les seves fronteres, abandonant els valors i els principis que configuren Europa».



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.