Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca capital de l'autodeterminació

2260

Mallorca esdevingué aquest passat divendres, la capital del Dret a l'Autodeterminació dels pobles gràcies al simposi organitzat conjuntament pel Cercle Mallorquí de Negocis i el Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB.

El simposi va ser retransmès per Ona Mediterrània i el podeu escoltar íntegrament a través d'aquest enllaç:

http://www.ivoox.com/symposium-on-the-progressive-development-of-international-law-audios-mp3_rf_10767967_1.html

L'acte titulat 'Symposium on the Progressive Development of International Law', va tenir lloc el passat divendres 11 de març, a l’auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

Obrí el simposi l'expresident del Govern i del Parlament, Cristòfol Soler i el professor de la UIB, Joan Mir, acompanyats del president del CMN, Bartomeu Rosselló.

A continuació, Josep Amengual, membre dels Sagrats Cors del monestir de la Real, parlà de la figura de Ramon Llull i en destaca la seva faceta de viatger i la seva tenacitat per intentar convèncer de la seva veritat a la gent de tot el món conegut a la seva època. A continuació, Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis i Especialista en Dret Internacional i Relacions Internacionals, pronuncià la conferència amb el títol: 'El procés sobiranista de Catalunya en el marc internacional. Possibles repercussions al seu entorn'.

Seguidament, va ser el torn de Karl Albrecht Schachtschneider, que pronuncià la ponència titulada: 'La Pertinença a la UE dels Estats Secessionaris'.

Per tancar el simpòsium, Alfred-Maurice de Zayas, va pronunciar la seva conferència 'El desenvolupament progressiu del Dret Internacional: la realització del dret a l'autodeterminació com a estratègia per al manteniment de la pau'.

Una vegada finalitzades totes les ponències, va ser el torn del públic, que omplí l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, i que mostrà amb les seves preguntes el gran interès que havien despertat les conferències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.