Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació del Toro de Lidia estudia accions legals contra la prohibició dels toros a Balears

2230
La Fundació del Toro de Lidia estudia accions legals contra la prohibició dels toros a Balears. | Arxiu

La Fundació del Toro de Lidia ha anunciat aquesta setmana que estudia accions legals imminents davant la «flagrant il·legalitat» de la Proposició de Llei que regula el benestar dels animals que viuen en l'entorn humà i que prohibiria la tauromàquia a Balears «fins i tot abans de la seva tramitació en el Parlament».

El bufet d'advocats Cremades & Calvo-Sotelo subratlla que, a diferència de la Proposició No de Llei aprovada al febrer en el Parlament aquesta Proposició de Llei, «en cas de ser aprovada, sí tindria efectes jurídics i per tant seria susceptible de recurs».

Segons han explicat, els serveis jurídics de la Fundació consideren que la prohibició dels espectacles taurins a Balears «suposaria un clar atac a l'ordenament jurídic vigent, entre ells la Llei 18/2013 que regula la Tauromàquia com Bé d'Interès Cultural i diversos articles de la Constitució Espanyola (44, 46 o 149.1)».

Atès que això suposa «una evident confrontació de competències entre una norma autonòmica i la legislació estatal», i que «la competència per a la prohibició d'espectacles públics no correspon en cap cas a les comunitats autònomes», la Fundació del Toro de Lidia estudia «iniciar accions legals fins i tot abans de la tramitació parlamentària de la Proposició de Llei esmentada».

En aquest sentit, els serveis jurídics de la Fundació han recordat que «tots els representants públics estan sotmesos a l'imperi de la Llei, i el seu incompliment pot derivar en greus infraccions administratives».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.