Setmanari d'informació local - 138 anys

La taxa de grip a Balears se situa per sota de la mitjana estatal

2222
La taxa de grip a Balears se situa per sota de la mitjana estatal. | Arxiu

La incidència de la grip a Balears s'ha situat en 74,4 casos per 100.000 habitants en la setmana del 29 de febrer al 6 de març, i es troba així per sota de la mitjana estatal que es va fixar en 179,12 casos, segons les últimes dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica de l'Institut de Salut Carlos III.

En concret, segons les dades del 29 de febrer al 6 de març, la incidència a l’Estat de la grip s'ha situat en els 179,12 casos per 100.000 habitants, enfront dels 210,26 de la setmana anterior, una tendència «descendent» després de tres setmanes amb fluctuacions en l'onada epidèmica que, com apunten els autors, segueix sent «de menor intensitat que la temporada 2014-15».

D'aquesta manera, els casos de grip han caigut un 14,8 per cent després de l'increment que havia sofert fa una setmana, en la qual va superar per primera vegada en la temporada els 200 afectats per cada 100.000 habitants. Per grups d'edat, la incidència descendeix en nins i adults encara que la caiguda solament és significativa en el grup de 15 a 64 anys.

A més, encara que s'observa una evolució creixent de l'activitat *gripal a les xarxes del nord-est peninsular (Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana), l'activitat és estable o decreixent en la resta del territori i en algunes comunitats com País Basc i Navarra disminueix per quarta o cinquena setmana consecutiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.